Ez volna az új óriás-Jeep?

2017.05.30. 16:06

Az autógyártók pechére egy formaterv védetté nyilvánításához annak ismertnek kell lennie – így már több típusról jó előre láthattunk vázlatokat. A Jeep új óriás-modelljéről is így szivárogtak ki az első rajzok.

Aki valami múltidézőre, vagy más módon egzotikusra számított, csalódni fog. Úgy néz ki, egy még sokkal testesebb Grand Cherokee készül a Jeepnél új csúcsmodellnek. Ami feltűnő, az a megszokottnál is hosszabb hátsó túlnyúlás, és a vaskos hátsó ajtóoszlop – ezekre szükség is lesz, ha valóban lesz harmadik üléssor az autóban, amely, amennyire a rajzokból megítélhető, akár teljes értékű is lehet. Az viszont erősen kérdéses, hogy ezzel a sablonos formatervvel tényleg el lehet-e majd adni a típust luxus-terepjárónak. Az a hír járja ugyanis, hogy a Jeep 100 ezer dollár feletti áron dobná piacra a típust, a Range Rover kihívójaként, a márka többi modelljére egyáltalán nem jellemző minőségben.

Egyelőre arról is csak találgatásokat hallani, hogy mikorra készülhet el a Jeep választék legnagyobb tagja. A legmerészebb becslések szerint sem érkezhet azonban meg a 2018 vége előtt, a forgalmazás pedig 2019 elején indulhat, ha valóban ez a menetrend érvényesül. Ám az sem lehetetlen, hogy csak 2020-ban érkezik a Jeep óriása.