Kémfotókon a Peugeot új csúcsmodellje

2017.06.08. 06:06

Az utóbbi években a Peugeot autói közelebb kerültek az unalmas átlaghoz, de az az érzésünk, az 508-as utódja véget vethet a majdnem németesen józan stílusnak. A kémfotók legalábbis arra utalnak, hogy az egykori Exalt tanulmány formavilágát hamarosan a szériagyártmányokon is viszontláthatjuk.

Az autó orra, a hátsó oldalablakok kialakítása és a hátsó kerekek feletti domborítás legalábbis erre enged következtetni. Az autó karaktere és arányai is nagyon megváltoztak, ami nem is csoda: úgy tudjuk, ezt a Peugeot-t is ugyanarra a rugalmas EMP2 padlólemezre építik, amelyre a nagyobb Peugeot, Citroën és DS modellek mindegyike manapság. Az öt méter körüli szedán a képek alapján hasonló, ferde hátú kialakítást kap, mint amilyet manapság a konkurenseken, a Ford Mondeón, az Opel Insignián vagy a Škoda Superben is látni.

A pletykák szerint az 508-as utódja – amelynek egyelőre a típusszáma sem biztos, lehet 508-as, 509-es, de az sem lehetetlen, hogy az első számjegyen is változtatnak – még az idén megérkezik. A legvalószínűbb, hogy az őszi Frankfurti Autószalonon már ott lesz, a piaci bevezetés pedig 2018 elején indulhat. Úgy hallani, ez lesz az egyik olyan típus a PSA kínálatában, amelynek nem lesz Citroën megfelelője, az viszont nem zárható ki, hogy a DS-nél felbukkan majd valami hasonló.