A skodásoknál nincs boldogabb?

2017.06.11. 13:56

A brit Auto Express idén is megcsinálta nagy elégedettségi statisztikáját. Hetvenezer újautó-tulajdonost (12 hónapnál újabb autók) kérdeztek meg arról, hány százalékban elégedettek autójukkal olyan alap szempontok szerint, mint például a kényelem, a csomagtartóméret, a fenntartási költségek, a fogyasztás, stb. A Skoda hagyományosan jól teljesít ezen a felmérésen, de most akkorát taroltak, hogy a Lexusnál is csak pislognak.

IMG 9885

Nem a prémiumságtól lesz elégedett az autós – sőt, még csak nem is a hibamentességtől. Legalábbis a briteknél. Az Auto Express felmérését úgy nyerte a Skoda Superb, hogy közben a megkérdezett tulajdonosok ötöde jelezte, volt már technikai gondja autójával; többségében elektronikai probléma. A különböző szempontok alapján összejött 93,42 százalékos elégedettség emellett brutálisan jó arány: a többség a beltér kialakítását és a rengeteg helyet emelte ki, de volt, aki saját bevallása szerint csak azért vette ezt a Mercedes E-osztály vagy a Jaguar XF Sportbrake helyett, mert a Skodánál jobb volt az ügyfélszolgálat.

vbrweb.png

A második Skoda Yeti helye talán nagyobb meglepetés, már csak azért is, mert a nyugdíjazás előtt álló kis SUV-nál sok tulajdonos a jó útfekvést emelte ki, mint jó tulajdonság. Az első prémiumautó csak a két Skoda után jön, a Lexus RX mentette a felsőközép-osztályt harmadik helyével. Szoros meccs volt, a 93,14 százalékon nincs mit magyarázni, főleg, hogy egy kategóriában még nyertek is: gyorsulásban ezt értékelték a legjobbra a tulajdonosok.

Furcsamód a Toyota is egy SUV-val került a top5-be, ahol 6,3 százalékos hibaszázalékkal a RAV4 lett a legkevésbé problémás autó. Hazai szál a hatodik helyen az új Vitara, ami éppen csak bekúszott 93 százalék fölé. Az esztergomi gyártású Suzukinál a fogyasztással és a fenntartási költségekkel voltak kiemelkedően elégedettek a tulajok.

420A2279

A tanulmány szerint amúgy a britekről összességében elmondható, hogy elégedettek az autójukkal, mivel még a huszadik helyen záró Subaru Outback is 91,81 százalékon zárt.