Feltámad egy brazil sportautó-márka

2017.06.11. 10:05

Chevrolet-motorral tér vissza Brazília rég tetszhalott sportautó-márkája. Versenyautóval kezd, de jövőre már egy utcai sportautót is piacra dobna a Puma. 

puma-gt-lumirfn

A Puma mint autónév Európában egy rövid életű kompakt kupéként ismert, de Brazíliában egész komoly múltja van a név alatt egy évtizedeken át működött sportautó-márkának. Az 1966-ban alapított Puma a Brazíliában jelen lévő nagy autógyártókkal együttműködve gyártott saját formatervű sportautókat. Kezdetben DKW, majd Volkswagen Bogár technikával dolgoztak és mint helyi piacra dolgozó kis manufaktúra egész sokáig, 1995-ig húzták. 2006-ban ugyan névileg feltámasztották a Dél-Afrikai Köztársaságban, de annak a projektnek nem sok eredménye lett.

puma-gt-lumi

Most Brazíliában támad fel a Puma. Már neve is van az új modellnek: GT Lumi néven kezdenek egy versenyautóval. Hogy milyen versenybe szánják a GT Lumi-t rejtély, de pályázásra jó lehet, tekintve, hogy a Chevrolettől származó 1,6 literes, 120 lóerős motornak csupán 570 kilogrammot kell mozgatnia. Furcsamód az utcai autóra már egy nagyobb, kétliteres blokkot ígérnek 180 lóerővel. Az jövőre jön. A befektetők szándéka szerint – akárcsak elődjénél – a Puma első számú piaca most is Brazília lesz.

Ez itt pedig egy videó a GT Lumi egyik tesztjéről: