Elkelt az összes Koenigsegg Regera

2017.06.15. 12:55

Bár nyolcvan autó nem hangzik soknak, a Koenigseggnek eddig a Regera a legnagyobb szériában előállított autója. Egyben valószínűleg a legveszélyesebb is, hisz 1500 lóerő hajtja egy 1,4 tonnás kupét. Bő két éve mutatták be – ennyi kellett, hogy minden példányra találjanak vevőt.

Az utcai modell – pályára másik autót kínálnak, az Agera RS-t – a cégalapító, Christian von Koenigsegg szerint eddig a cég legnagyobb műszaki kihívása volt, és így egyben a legnagyobb diadala is. Ami azt illeti, az 1500 lóerős hibrid csoda kifejlesztése egy ilyen apró cég részéről tényleg nem mindennapi teljesítmény. Az ötliteres bitrubó V8-as lényegében saját fejlesztés, és önmagában is 1115 lóerős, a három villanymotor együttes teljesítménye pedig 710 lóerő. Ahogy sejthető, az autó elképesztő képességekkel rendelkezik: 3,2 másodperc alatt gyorsul százra, de a 400 km/h eléréséhez is elég 20 másodperc.

Már csak az a kérdés, hogy innen hová fejlődhet még a svéd sportkocsimárka. Teljesítményben már nem igazán van hova – közútra már a Regera is egy kicsit többnek tűnik a szükségesnél – de a további bevételhez új modellre lesz szükség.