Új legdrágább parkolója van a világnak

2017.06.18. 11:27

Már az előző rekord híre is emészthetetlen volt, most sikerült ráfejni: 664 260 dollárt, azaz nagyjából 182 millió forintot fizettek egyetlen parkolóhelyért. A helyszín megint Hongkong.

A hongkongi felhőkarcoló-erdő
A hongkongi felhőkarcoló-erdő

A Kínához 1997-ben visszakerült, szigetekre épült Hongkongról köztudott, hogy nem áll jól beépíthető területekből. Nem jókedvükben építik a világ legsűrűbb felhőkarcoló-erdőjét: brutális áron mérik itt a négyzetmétert, úgy a lakásoknál, mint a parkolóknál. Nem véletlen, hogy a világ korábban legdrágább parkolóhelye is itt található. Tavaly ősszel 175 millió forintnyit dollárért cserélt tulajdonost egy parkoló a városban. Erre sikerült ráfejelni most a 182 milliós parkolóval.

Az új világrekorder parkolóhely a nyugat-hongkongi Upton luxusapartmanház első emeletén található. 17,5 négyzetméter, amivel lényegesen nagyobb, mint a város parkolói úgy általában. Egy gyors matek: 182 milliós vételár azt jelenti, négyzetméterenként több, mint tízmillióba került a hely. Az új tulaj pedig Kwan Wai-ming, egy Hongkokban működő befektetési vállalkozás igazgatója, aki igazi nagypályás parkolóhely-halmozó: csak a környéken ez volt a harmadik, amit megvett. Azt sajnos nem tudni, miket tart rajta.