Ötezer új alkalmazottal készül első villanyautójára a Jaguar

2017.06.19. 06:02

Ötezer új munkahelyet hoz létre Nagy-Britanniában jövőre a britek legnagyobb autógyártója, a Jaguar Land Rover. Egymillió autó/év és egy villanyautó a brit-indiai gyártó célja.

IMG 3985

A The Sunday Telegraph brit lap úgy tudja, az indiai Tata vállalatcsoporthoz tartozó cég hivatalosan a héten ismerteti a tervet, amelynek keretében elsősorban elektronikához és informatikához értő szakembereket akar toborozni. Nagy szükségük lesz ezekről a területekről képzett munkaerőre, a Jaguar Land Rover ugyanis rövid időn belül meg akarja építeni első elektromos autóját Nagy-Britanniában. A lap úgy tudja, a JLR elsősorban külföldön keres majd szakembereket, amelyekből hiány van Nagy-Britanniában.

jaguar

A JLR sora jól megy mostanság: tavaly rekordszintű, 583 ezer 312 gépkocsit adott el, ami 20 százalékos növekedés 2015-höz képest. Az összes eladott autó egynegyede a cég legnagyobb piacán, Európában talált gazdára. A legjobban a Jaguar-modellek teljesítettek, ezekből 77 százalékkal több fogyott 2015-höz képest. Ezek alapján nagyon optimisták: 2020-ra már egymillió autó eladását tervezik.

A Jaguar Land Rover 2008-ban került indiai kézbe, azóta a Tata jelentős beruházásokat hajtott végre a társaságnál. Brazil és kínai gyárak alapítása után két év múlva Szlovákiában tervezi megnyitni legújabb gyárát a Jaguar Land Rover.