Sportosabb Rolls-Royce, fiataloknak

2017.06.29. 06:05

Tavaly márciusban a Genfi autószalonon leplezte le a Rolls-Royce a Ghost és a Wraith modellek Black Badge változatát, most a 2015-ben bemutatott kabrió, a Dawn esett át egy ilyen műtéten. Az autó több mint 2,5 tonnás súlyával nem éppen sportautó. Ennek ellenére meglepően jól megy, köszönhetően a szörnyeteg kétturbós, több mint 6,5 literes V12-es motorjának. Az alapmodell 563 lóerős, de akinek ez kevés, annak mostantól itt az új Dawn Black Badge.

Az átalakítás erősebb, 602 lóerős és 840 Nm csúcsnyomatékú motort, illetve fekete fényezést jelent. Persze ez nem minden: a teljesítménynövekedéshez új, morgósabb kipufogórendszert és feszesebb futóművet állítottak, a nyolc sebességes automata váltót pedig sportosabbra programozták. Az egész beltér a „Black Badge” stílushoz illően fekete, de, hogy ne legyen monoton helyenként ezt narancssárga díszelemekkel törték meg. Az autó orrdísze, a Spirit Of Extasy fekete krómozást kapott, akárcsak a hűtőmaszk vagy a kipufogóvégek.

A Rollsnál azt mondják, hogy ezekkel a modellekkel fiatalabb vásárlókat szeretnének megcélozni. Pontos árat nem mondtak, mindössze annyit, hogy kicsivel drágább lesz, mint az alapmodellek. A Dawn új változatát a június 29-én kezdődő Goodwood Festival of Speeden tervezik élőben bemutatni.