Még egy frissítésre marad a Maserati Granturismo

2017.06.30. 11:31

A Maseratinál nem izgulják túl a modellciklussal kapcsolatos trendeket: tíz év után sem váltják le a Granturismót. Egy ráncfelvarrást kap csupán a négyüléses kupé, abból is az enyhébb fajtát. 

th

Bár az eredetileg Pininfarina által tervezett külsőhöz óvatosan nyúltak, az oválisból hatszögletűre cserélt hűtőmaszkkal sikerült karaktert adni a ráncfelvarrásnak. A sorvezető jól láthatóan a hosszú ideje tanulmányként lebegő  Alfieri volt. Ennél az ívirtásnál valójában sokkal nagyobb munka lehetett a légbeömlő nyílások átfaragása, aminek látszata szintén nem sok, de azzal együtt már sikerült 0,32-re vinni a légellenállási együtthatót a korábbi 0,33-ról. 

Az utastérben utolérték a kort. Az új multimédiás rendszer lelke immár egy 8,4 colos érintőképernyő minden manapság szükséges – Android és Apple – rendszer támogatásával. Van továbbá új prémium hangrendszer a Harman Kardontól és egy kicsit átrendezték a középkonzol kapcsolóit is. Ja, és újféle kárpitok közül válogathat majd, aki a frissített Granturismo vásárlásába ugrik.

4zhb

A Maseratinál nem csináltak nagy hírverést a faceliftből.  Annyira nem, hogy a márka vezérigazgatója, Reid Bigland a héten már az új Granturismóval érkezett a Wall Streetre, a New York-i tőzsde épületéhez, mintegy bemutató gyanánt.