A Subaru is megfutotta a maga rekordját

2017.07.22. 16:58

A Subaru idén egyszer már nekifutott a rekorddöntésnek a Nürburgringen. A leggyorsabb négyajtós szedán címét szerették volna megkaparintani, de akkor nem jártak sikerrel. Nem adták fel, és a kitartásnak meg is lett az eredménye.

A csúcsdöntés végül egy WRX STI Type RA NBR Special versenyautóval jött össze, amit a Prodrive épített, és igen messze van a szériaállapottól. A kétliteres négyhengeresből több mint 600 lóerőt csikartak ki, a további módosításokról azonban nem beszéltek részletesen. A lényeg úgyis az időeredmény: 6:57.5. Összehasonlításképpen érdemes megjegyezni, hogy ez jobb mint például a Ferrari 599XX ideje (6:58.16).

A Subaru termékmenedzsere, Dominick Infante szerint ez a rekord azért is nagyon fontos, mert hamarosan elkezdik forgalmazni a WRX STI Type RA-t, aminek nem jön majd rosszul ez a fajta hírverés. Igaz, az egy teljesen más autó lesz a csúcsot felállító géphez képest. 2,5 literes bokszermotorja 310 lóerő körül tud, ahhoz hatgangos kézi váltót kapcsolnak. A súlycsökkentés érdekében szénszálas tetőt és hátsó szárnyat kap, de nagy energiát fektettek a futóműhangolásba is.