Delica: a Mitsubishi réme egy számmal nagyobb lett

2017.08.31. 14:23

A Delica név nem új: régebben az Európában L400 néven ismert furgont hívták így Japánban, de a típus az európai változat eltűnése után is létezett a szigetországban. Az októberi Tokyo Motor Show-n tervezik bemutatni a következő generációt, amely egész különös formát ölt a gyári vázlatok tanúsága szerint.

Egyszer már megdöbbenhettünk egy hasonló fazonú modellen, az Indonéziában bemutatott Xpanderen, amely egy közepes méretű hétüléses, viszonylag kis motorral. Már ott is a forma volt a legkülönösebb: mintha egy kombiba toldottak volna be húsz centit függőleges irányban, a formaterv megváltoztatása nélkül. Nos, a Delica vázlataiból az derül ki, hogy ez nem valami elszigetelt eset: valaki tényleg úgy gondolja a Mitsubishinél, méghozzá a formatervező részlegen, hogy jó ötlet a toldozgatott kombi-forma, az új egyterű ugyanis épp olyan, mint az Xpander, csak egy számmal nagyobb.

Az autóról egyelőre annyit tudunk, hogy 2,2 literes, 170 lóerős turbódízel motor hajtja majd, és első- illetve összkerék-hajtású változatban lesz kapható Japánban, valószínűleg már az ősztől. Az szinte biztos, hogy Japán mellett más távol-keleti országokban, így Indonéziában, Thaiföldön és Tajvanon is kapható lesz az új hétüléses, ám legalább ugyanennyire valószínűtlen, hogy Európában is forgalmaznák a típust, ahol az efféle egyterűek iránti kereslet az elmúlt évek során drámai csökkenést mutatott.