Egy sereg mérnök lelépett az Apple autós projektjéből

2017.09.04. 06:06

Továbbra sem egészen tiszta, mi lesz az Apple saját önvezető autójából, ami az utolsó biztosnak tartott információk szerint nem is annyira autó lesz, mint inkább csak önvezető rendszer. A fordulatos történetről mindenesetre kiderült egy beszédes hír: tizenheten leléptek az Apple autóépítői közül. 

zoox7-1

Úgy tűnik, az Apple tényleg elhatározta, Project Titan néven futó autós projektje megmarad a szoftverek szintjén, az autóépítést inkább másra bízzák. Ezt támasztja alá az a friss fejlemény, hogy a techóriás autós projektjéből összesen tizenhét olyan mérnök távozott, akinek szakterülete első sorban a fék- és felfüggesztés-rendszerek tervezése, azaz az érdemi autóépítés. Ez a nagy marék mérnök mind a Zoox nevű vállalathoz megy. A cég erős jóindulattal nevezhető startupnak, tekintve, hogy már 2013-ban lehetett hallani róluk, amikor kijöttek a képeken is látható tanulmányukkal.

zoox6-1

Egyelőre nem tudni, mire kell a Zooxnak hirtelen ennyi szakember, de nagyon úgy fest, most már tényleg lesz valami kézzel fogható autójuk, jó eséllyel önvezető. Az Apple és Zoox között állítólag van valamiféle üzleti kapcsolat, így még az is lehet, hogy az ő autójukon teszteli majd az Apple saját szoftverét.