Kiderült, mit tud a csúcs-Yaris

2017.09.14. 15:38

A Toyota egy ideje már haknizik a Yaris GRMN-nel, de az csak most derült ki, hogy az 1,8 literes kompresszoros motor mire teszi képessé a típust.

A japánok eddig nem igazán kötötték a közönség orrára, hogy mit tud a felmérgesített Yaris – Zsolti hiába izgult rá tavasszal, Genfben, ott is csak ígérgették, hogy a legjobb lesz a mezőnyben, számokat azonban nem mondtak – de most, hogy már rendelhető is, nem hallgathattak tovább. Így kiderült, hogy 6,3 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-t, ami tényleg nem rossz, a kategóriában jellemzőbbek a fél másodperccel gyengébb idők, a végsebességet pedig elektronikusan állították be 230 km/h-ra. A kedvező gyorsulási adat egyik oka, hogy a Yaris GRMN üresen 1,135 tonnát nyom, ami kifejezetten kedvező érték.

A japánok ezúttal nem széles rétegek számára építették a sportos modellt – ezért is kerülhettek bele olyan alkatrészek, mint a Sachs futómű vagy a BBS magnézium felni – a lényeg az volt, hogy jelezzék, még tudnak ilyet. Egész Európának csupán 400 példányt szánnak, így nem azon múlik majd, hogy kinek jut az autónak, hogy ki tudja kifizetni a 9 millió forintnak megfelelő árat, hanem hogy ki ugrik rá először a lehetőségre.