Óriási placcokat töltenek meg Harvey vízkáros autói

2017.09.23. 09:47

Egy hónapja már, hogy egy négyes erősségű trópusi ciklon tombolt egy nagyot Texasban és Louisianában. Ez volt a Harvey hurrikán, ami 83 áldozatot és becslések szerint legalább 65 milliárd dolláros (16 ezer milliárd forint) kárt hagyott maga után. Na meg rengeteg vízkáros autót.

hbet

A Harvey által legsúlyosabban terhelt Texas államban javában megy a romeltakarítás; az efféle munkálatok egyik keveset mutatott logisztikai rémálma a rengeteg vízkáros autó. Texasban ilyenből jelenleg tízezer szám akad, hisz a menekülőknek volt fontosabb dolga, mintsem a család második autóját menteni, a rengeteg váratlanul elárasztott mélygarázsról és a csapást háztetőkön átvészelő amerikaiak autóiról nem is beszélve. A biztosító társaságok persze megtérítik az efféle károkat is, ez viszont egy hosszú folyamat, az autókat addig valahol tárolni kell.

bet

A Harvey után központilag kijelöltek két gyűjtőt a biztosító társaságok munkáját egyszerűsítendő: a Texas Motor Speedway-t és a Royal Purple Raceway-t. Két ovál versenypályát óriási szabad területekkel, ahol parkoltatni lehet a szétázott, megúsztatott, sérült autók tengerét. Hogy mi lesz ezekkel a roncsokkal? Az efféle természeti katasztrófák esetén az autók végül gyakran biztosítók árversén végzik, de ez csak azután lehetséges, hogy a tulajdonosokat kártalanították. Nem lesz ez egy gyors folyamat, így várhatóan egy ideig még lehet olyan sokkoló drónvideókat készíteni nyitott ajtós autók tengeréről a texasi pályák fölött, mint amilyen ez is itt: