Látványos lett az új Audi versenygép

2017.09.28. 13:22

Hivatalosan ez az első gyári Audi a Formula E-ben, bár ez csak akkor igaz, ha nagyon szó szerint vesszük a definíciót. Az Abt a kezdetektől jelen van a sorozatban az Audi leplezetlen támogatásával – a különbség annyi, hogy a VW luxusmárkája a következő szezontól hivatalosan is a nevére veszi a csapatot.

A zöld-fehér-fekete festés egy kis lilával és sárgával igazán feltűnőre sikerült, már-már a korai Benetton F1-esek szintjén feltűnő. Az autó természetesen szabványos, ezt a szabályok rögzítik, de az E-Tron FE04 jelzésű Audi teljesen új fejlesztésű hajtásrendszert tartalmaz. Ezt a főszponzor, a Schaeffler segítségével fejlesztették ki. Ebből elsőre nem sok látszik, de az Audisok szerint hallani lehet majd, mivel ezúttal más műszaki megoldásokat – alighanem más elven működő villanymotort – alkalmaztak. Azt persze nem könnyű megmondani, hogy erre miért volt szükség, hisz az Abt csapat már a tavalyi autóval is bajnok tudott lenni, de nyilván nem készítenek új hajtást, ha nem remélnek tőle még nagyobb előnyt.

Az egyes számú versenyző a 33 éves Lucas di Grassi, a tavalyi bajnok, a másik autót pedig Daniel Abt hajtja majd. Különösnek tűnhet, hogy épp most jelentik be az új modellt, de a Formula E-ben ilyenkor van a holtszezon: a következő évad december 2-án indul Hong Kongban, és a következő júliusig tart. A téli hónapokban olyan városokban turnézik az elektromos versenysorozat, ahol akkor épp nincs hideg, mint Marrakesh, Santiago, Mexico City vagy São Paulo.