Ha túl veszélyes az élet, itt a megoldás

2017.10.04. 06:08

Valószínűleg méltán tartják a Toyota Camryt a világ egyik legunalmasabb autójának, de talán ez a sikerének kulcsa is. Most pedig már páncélozott kivitelben is létezik: az Inkas nevű cég kínál ilyen autót.

Páncélozott járműveket jellemzően luxusmodellekből, vagy nagyméretű SUV-kból szokás kialakítani, ami jellemzően a vásárlók igényeit tükrözi, de úgy tűnik, ez már nem teljesen igaz. A kanadai központú Inkas nem véletlenül kínálja a Camryt BR6 besorolású – azaz akár az AK47-es 7,62 mm-es lövedékeitől is védő páncélozású – kivitelben. A gyártó azoknak ajánlja a típust, akik kerülnék a feltűnést – a Camry mind Észak-Amerikában, mind a Közel-Keleten meglehetősen gyakori típus – de a védelemről nem mondanának le.

Jellemző egyébként, hogy hol tart fenn érdekeltségeket a cég Kanadán és az Egyesült Államokon kívül: Mexikóban, Kenyában, Nigériában, Oroszországban, Afganisztánban és Indiában. Ezek közt vannak országok, ahol a páncélozott autó akár a túlélés záloga is lehet, nem csupán drága, felvágós luxustárgy – például az afgán hegyek között, vagy Mexikó egyes tartományaiban. Nem csodálkoznánk rajta, ha a páncélozott Camry hamar népszerűvé válna. Feltéve, hogy a vásárlóit nem öli meg az unalom.