Makettként csúszott ki az új Audi A7

2017.10.04. 14:48

Nem először fordul elő ilyesmi: az Audi A7 második generációját ugyanúgy makettként láthatjuk először, mint egykor a Volvo S90-et és V90-et. Ebből is sejthető, hogy a világpremier sincs túl messze, még az idén sort kerítenek rá.

Amit a maketteken láthatunk, az újabb bizonyíték az Audinál uralkodó végletes konzervativizmusra. Az első generációs A7 kétségtelenül a négyajtós kupé kategória egyik leglátványosabb darabja még ma is, ám a következő generáción nem változtatnak szinte semmit. Onnan lehet tudni, hogy ez mégis egy új modell, hogy az A8-asról ismert hatszög-hűtőrácsot viseli, egyértelműen más a fényszórók formája, és mintha az arányai is változtak volna egy kicsit. A sárvédőívek bőségesebbnek tűnnek – bár ez lehet a játékgyártó miatt is – és mintha a tető is alacsonyabb lenne, az övvonal magasságához képest legalábbis mindenképp.

Ezzel együtt az látszik, hogy jobb ötlet nem lévén egyszerűen újra elkészítették az első A7-est, nyilván az új A8-as műszaki alapjaira, és az aktuális márka-jellegzetességekkel, ami működik, azon ne változtass jeligére. Nem kizárt, hogy nekik lesz igazuk, és az új A7 épp olyan sikeres lesz, mint az előző generáció.

Műszaki szempontból hasonló változtatásokra számíthatunk, mint az A8-asnál: még nagyobb hangsúlyt kapnak a kisebb hengerűrtartalmú, turbós motorok, mint korábban, és várhatóan ugyanazokat a műszaki fejlesztéseket is megtaláljuk majd az A7-esben, amelyeket a csúcs-szedánban bevezettek.

Valószínű, hogy a bemutatót Észak-Amerikában tartják, pontosabban december elején, a Los Angeles Auto Show-n.