2017.10.26. 16:54

A Zagato építette meg a legendás olasz luxus-sportkocsi modern megfelelőjét, és az a terv, hogy egy maroknyit le is gyártanak belőle, természetesen igen drágán. Ám ez a sportkocsi még sem lesz teljesen elérhetetlen, hiszen a Gran Turismo Sport nevű konzol-játékban bárki mehet vele néhány kört.

A formaterv Zagato mércével is meredek, ami legalább részben annak köszönhető, hogy az autó eredendően az autós játék számára készült, ahol lényegében bármi elfér. Épp ezért különös, hogy úgy döntöttek, meg is építenek egy 3-5 darabos kis sorozatot – már ha lesz, aki megvásárolja. Az adatok alapján egyébként a leggyorsabb sportkocsikkal játszik egy ligában az ISO Rivolta korszerű megfelelője.

A motor, ahogy az eredeti Rivolta esetében is, Corvette eredetű: 6,2 literes V8-as, amely a Callaway tuningja nyomán 997 lóerős, és egy tízfokozatú automata váltón át adja le a teljesítményét a hátsó kerekekre. Ugyanakkor az egész autó csupán 1129 kilogrammot nyom – nem csoda, hogy 2,7 másodperces gyorsulási időt ígérnek százra, a végsebesség pedig 365 km/h lesz. Az iszonyú dinamika ára, hogy a kabin kifejezetten keskeny, a képek alapján két személy számára is túl szűknek látszik.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyit kérnének el egy-egy példányért, de a szérianagyságot ismerve egész biztosnak tűnik, hogy az összeg euróban is hét számjegyű lesz.