Eltűnhet a VW Jetta Európából

2017.11.09. 07:07

Nemrég jelentették be, hogy a Jetta eltűnik a brit Volkswagen kereskedések kínálatából, de néhány jel arra utal, hogy több európai országban is megszűnhet a típus forgalmazása a modellváltással párhuzamosan.

4

A Jetta brit forgalmazásának leállítására nagyon jó oka van a Volkswagennek: január és október között 379 példányt tudtak eladni, míg Passatból 5300, Golfból pedig több mint 52 ezer fogyott. Egyesek azonban azt feltételezik, hogy más európai országokból is eltűnhet a Jetta. A német, a francia, a spanyol, a cseh és az olasz VW honlapon például már nem szerepel, de a szlovák, román és magyar oldalakon még ott van a típus.

A négyajtós kompakt nyugdíjazása Nyugat-Európában nem lenne igazán meglepő. A kategóriában a szedánok iránti igényeket még mindig kielégíthetik a Škoda Octaviával, de a lépcsős hátú, alsó középkategóriás modellek iránti igények a kontinens nyugati felén eddig sem voltak jelentősek. A Jettából tavaly 8900 példányt adtak el az egész kontinensen, ekkora mennyiség pedig talán a piaci bevezetés költségét sem fedezné a következő generáció esetén.