Homokon jól mozog a Lamborghini terepjáró

2017.11.09. 15:29

A Lamborghini Mikluás előtt két nappal, december 4-én tartja új terepjárójának premierjét, de már most mutattak egy kis előzetest, amelyen egy tessék-lássék álcázott prototípussal homokon száguldoznak.

A felvételen jól látszik az is, hogy az autó alapformája a legutóbbi tanulmányhoz képest nem változott érdemben: a Lamborghini inkább lesz a BMW X6 vetélytársa, mint az Audi Q7-esé. Egy pillanatra feltűnik egy menü is, amelyből az aktuális talajtípus választható ki. A Strada, Sport, Corsa, Sabbia, Terra és Neve feliratok közül lehet választani – ezek jelentése utcai, sport, pálya, homok, földút és hó, azaz az Urust ezekre a körülményekre biztosan felkészítették.

Az Urus műszaki megoldásairól egyelőre annyit tudunk biztosan, hogy a VW csoport szabvány terepjáró-alapjaira épül, orrmotoros lesz, összkerék-hajtású, és az Audikból már ismert négyliteres biturbó V8-as egy 650 lóerő körüli csúcsteljesítményű változata hajtja majd. A gyártó nyilvánvalóan komoly érdeklődésre számít a közel-keleti vásárlóktól, ezért is fejlesztettek a típushoz külön homokjáró üzemmódot.