Turbómotort kap a Mazda 6

2017.11.17. 13:53 Módosítva: 2017.11.17. 13:53

Bár csupán egy újabb visszafogott átdolgozásnak tűnik, amit a 6-oson végrehajtanak, a motortérben akad néhány nagyobb újítás.

Az átdolgozott hatost a Mazda Los Angelesben mutatja be, így most az amerikai kivitel újdonságait ismertették. Odaát a típus eddig is a 2,5 literes Skyactiv-G motorral volt kapható, amelyet most alaposan átdolgoznak. Minden változaton bevezetik a hengerlekapcsolást, amely némi fogyasztáscsökkenést ígér, és a 185 lóerős szívó változat mellett bevezetik a 250 lóerős turbós kivitelt is, amely eddig csak a CX-9-esben volt kapható. Turbófeltöltéssel a csúcsteljesítmény 250 lóerőre, a maximális nyomaték 420 Nm-re nő, így ezzel a motorral a Mazda 6 már a többi gyártó V6-os modelljeivel szemben is kínál alternatívát Észak-Amerikában.

Nem tudni, hogy a turbós változat eljut-e Európába, viszont az biztos, hogy a többi frissítést itt is végrehajtják a modellen. Állítólag módosítottak a belső tér anyagain, és a képek alapján úgy néz ki, megint változtatnak az első fényszórók és a hűtőrács kialakításán. Az autó szolgáltatás-kínálatát is bővítik, többek közt radaros, távolságtartó tempomattal, amely akár álló helyzetig fékezi, majd el is indítja a járművet.

További részleteket várhatóan november 27-én, a Los Angeles Auto Show nyitónapján tesznek közzé a felújított Mazda 6-osról.