Brutális sportautó debütált Los Angeles-ben

2017.12.02. 15:41

Ráfejelt tavalyi dobására az Aria Group: a középmotoros Corvette-tanulmánynál messze erősebb sportautóval jöttek ki az amerikaiak. Ez már hibrid, de ettől még simán lehet, hogy megmarad tanulmánynak.

Az amúgy repülőiparra specializálódott Aria Group tavaly jött ki Fast Eddy-vel, egy erősen átépített, középmotoros (500 lóerős V8) Chevy Corvette-tel, ami aztán nem jutott túl a prototípuson. Az FXE annál is őrültebb projekt lett. A Los Angeles-i Autószalonon bemutatott újdonságot már a szupersportautók mezőnyébe célozta az amerikai manufaktúra.

Az egész eredetire sikerült formavilág, pontosabban a szénszálas és 3D-nyomtatott kaszni alá egy 720 lóerős, 6,2 literes, kompresszoros V8-as blokk került. Legalábbis a gyengébb változatba csak ez, mert lesz egy csúcsváltozat is, ami kap még két villanymotort – úgy pedig már 1150 lóerőről és 1784 Nm nyomatékról hallani. Van gyorsulási érték is: 3,1 másodperces 0-100 km/h-t mond az Aria.

Fast Eddy-vel ellentétben, az FXE állítólag nem áll meg az egy darabnál. Egész szériát akar belőle az Aria, 2019-ben kezdenék leszállítani az első példányokat.