Morgan Aero GT: stílusos búcsú?

2017.12.05. 06:09

Az Aero, a legkorszerűbb Morgan is 17 éve jelent meg, most pedig meglepő módon a búcsúztatására készülnek. Az Aero GT-ből mindössze nyolc példány készül, az utolsó nyolc autó az Aero sorozatból.

Az autóról egyelőre csak részletfotókat mutattak, azt viszont tudjuk, hogy mi rejtőzik a lemezek alatt. Itt is a jól ismert 4,8 literes, 367 lóerős BMW V8-ast használják majd, hatfokozatú kézi váltóval kombinálva. Ez 4,5 másodperc alatt gyorsíthatja az autót százra, és 275 km/h végsebességet biztosít a számára. Részint a motor miatt búcsúzik a Morgan Aero sorozat: ezt a V8-ast a BMW már rég nem gyártja, és úgy tűnik, lassan a Morgan készletei is kifogynak.

A GT elsősorban a részletek kivitelezésében tér majd el a többi Aero változattól: a fekete felnik, a vörösréz-színű fényezés, a sárvédőn kialakított nyílások teszik egyedivé a búcsúszéria darabjait. Aki ilyen gépre vágyik, az legfeljebb használtan foghat majd ki egyet-egyet, mert, bár még be sem mutatták hivatalosan, már az összes példánynak találtak gazdát a leglojálisabb Morgan-vásárlók között.