2018.02.16. 16:25

Kiszivárgott fotókat tett közzé az új Volvo V60-ról a bosnyák AutoMotoSvijet weboldal. A megjelenés után nem sokkal el is távolították a képeket, de ami egyszer felkerül az internetre, azt nem könnyű levakarni onnan: sok más autós lap is megosztotta azokat.

 

Bár nem túl jó minőségűek a fotók, az így is egyértelműen látszik, hogy a V60 a nagyobb V90-es stílusjegyeit örökölte. A tetővonal lejtése különbözik, ez egy kicsit sportosabbnak láttatja a középkategóriás kombit. A hátsó lámpák mintázata is eltér a felső-közepes rokonétól, a négy kipufogóvég pedig vélhetően felszereltségfüggő.

A következő generációs V60 ugyanarra az SPA (Scalable Product Architecture) padlólemezre épül, amelyen az XC60, a V90 és az XC90 is nyugszik. A V90-eshez hasonlóan ebből is lesz normál hasmagasságú, és emelt Cross Country kivitel is. A motorválaszték vélhetően az XC60-aséval lesz azonos, tehát lesz turbós, valamint turbós-kompresszoros kétliteres benzines, biturbó-dízel és konnektoros hibrid is. A csúcsot a benzin-elektromos T8 jelentheti 408 lovas rendszerteljesítménnyel és 640 newtonméteres csúcsnyomatékkal.

A Volvo február 21-ére ígéri a V60 hivatalos online bemutatóját. Élőben a márciusi Genfi Autószalonon állítják ki a kombit. Addig is itt a hivatalos promóvideó: