Vázlaton a következő Koenigsegg

2018.06.25. 17:21

Nem titok, hogy jelenleg épp nem kapható új Koenigsegg sportkocsi. Az Agera RS-ből és a Regerából is eladták a beígért példányokat, és ezekből nem is gyártanak többet. Készül viszont egy új modell.

newegg teaser

A vázlat az ausztrál Koenigsegg-kereskedés, a Lorbek Luxury Cars megnyitásán került elő: azért mutatták meg a vendégeknek, hogy egyértelmű legyen, lesz még Koenigsegg, ha most épp nem is kínál a márka semmit. Azt is elárulták, hogy jövő márciusban, a 2019-es Genfi Autószalonon tervezik megmutatni a közönségnek.

A cégalapító, Christian von Koenigsegg korábban azt nyilatkozta, hogy a gyártási szünetben sikerült továbbfejleszteni az Agera RS motorját: a Ford blokkon alapuló, de nagyrészt saját fejlesztésű ötliteres, ikerturbós V8-as állítólag vagy 20 kilóval könnyebb, és 20-30 lóerővel erősebb lesz, a maximális fordulatszámát pedig 8800-ra növelték percenként. Ez kb. 1190 lóerőt és 170 kilogramm körüli motorsúlyt jelentene, bár valószínűleg nem ezzel, hanem a karosszéria további átalakításával lehet esetleg tovább fokozni az autó képességeit.

Az Agera RS így is a világ leggyorsabb autójának számít jelenleg, a végsebessége 457,94 km/h, amivel az utcai autók között abszolút rekordernek számít. Ám úgy tudjuk, a cél a 483 km/h átlépése lenne, mivel így a Koenigsegg kínálná az első autót 300 mérföld/órás végsebességgel. Márpedig az angolszász országokban, ahol a potenciális Koenigsegg-vásárlók jelentős része lakik, ez sokat számítana.