Most Mercedes G osztályt vágott szét a síbajnok

2018.06.30. 07:56

A 950 lóerős Audi, a tetőbokszos Lamborghini és a keresőlámpás csapatós Rolls-Royce után újabb egyedi jármű készült Jon Olsson számára. Ezúttal Mercedes volt az alap.

Nem is akármilyen: a G500 4x42erősen megemelt futóművével és óriási terepgumijaival eleve drága és ritka, Olsson viszont azt találta ki, hogy a tetőt eltávolítva teszi egyedivé saját példányát. A végeredmény alacsony szélvédőjével, vízszintesen elvágott karosszériájával és terepmintás festésével katonásan egyszerű, de a teakfa burkolat, amivel a szélvédőt és a karosszéria többi részét felülről lezárták, jelzi, hogy ez mégsem katonai kellék.

A belső teret semmi nem védi – ahogy Olsson mondja, ez nem esőbe való autó – viszont mivel a Mercedest kifejezetten a marbellai nyaralóhoz készíttették, ez ritkán lesz probléma. És ha valaki esetleg mégsem figyelne fel az átszabatott autóra, ott van a 780 lóerőre tuningolt V8-as motorra szerelt Akrapovic kipufogórendszer, amelynek a hangereje mobiltelefonról szabályozható.

Az egyedi autó árát persze nem tudni, de ilyesmit valóban csak az engedhet meg magának, aki már nem igazán tudja számon tartani a pénzét.