Igazi agresszort faragtak a Honda Civicből

2019.01.11. 15:56

A japánok esetében feltételezni sem merjük, hogy viccből készítenének autót, de a Mugen Civic Type-R átirata annyira meredek látvány, hogy ez az ember első gondolata.

Pedig már a gyári Type-R is a komikum határáig drámai, de a Mugennél ráadásul szabtak rá egy olyan orr-részt, amely leginkább a Predator sisakjára hajaz. Vagy egy kivételesen agresszív Audi-hűtőmaszkra, ha máshonnan közelítjük a kérdést.

Úgy tudjuk, a Tokióban kiállított példányt, amely az RC20 GT nevet kapta, egyelőre csupán gyártás előtti prototípusnak nevezik, és alighanem a fogadtatásától függ majd, hogy végül meg lehet-e majd venni a Mugentől. Ha nem szemből nézzük, egyébként nem is olyan szokatlan, bár az óriási felnik és a hátsó diffúzor és szárny párosa talán még egy versenyautón is túlzásnak hatna.

Állítólag nem csak külsőségek fejlesztése folyik a Mugennél az aktuális Type-R számára, de motortuning-készleten is dolgoznak – nem mintha a 306 lóerőt az első kerekeken, amit a gyári modell kínál, könnyű lenne kihasználni.