Ezeket az autókat kapják le leggyakrabban a traffik

2019.08.12. 06:30

Egy amerikai biztosító több mint másfél millió adat alapján készített egy top 10-es listát azokról a típusokról, amelyekkel a tulajdonosok leggyakrabban gyűjtenek be gyorshajtási bírságot. Nem, nem a Ferrari az első, de nem is a Lamborghini.

gp traffipax

Az Insurify gyűjtése némiképp meglepő adatokat hozott, hiszen az első helyen nem egy tradicionális sportautó gyártó végzett, hanem a Subaru. Persze, nem egy Levorggal száguldoznak a leggyakrabban, hanem az Impreza sportos, WRX változatával. Azoknak, akik ilyen autójuk van, több mint 20 százalék esélyük van arra, hogy begyűjtsenek egy gyorshajtási csekket. Meglepő, hogy a top 10-be befért az Impreza polgári változata is, a sima modell a kilencedik helyen végzett a listán.

subaru brz-29-hr
Fotó: Arcticfilmcrew.com / Teppo Verto / Subaru

Nincs még ezzel vége a Subaru menetelésének, hiszen a második helyen a Scion FR-S végzett, ami lényegében egy átcímkézett Subaru BRZ. A bronzérmet a Volkswagen Golf GTI szerezte meg. A negyedik helyen még mindig egy sportkocsit találunk (Hyundai Genesis Coupe), de aztán két olyan autó következik, amelyek legkevésbé a gyorsaságukról híresek. A lista ötödik helyén a Jeep Wrangler Unlimited terepjáró, míg a hatodik helyen a Dodge Ram 2500 pickup végzett. Az Infiniti az egyetlen prémiummodell, ami szerepel a leggyakrabban gyorshajtók között, a G37 a nyolcadik lett és ezzel egyértelműen a csoport legdrágább autója.

A toplista alapján valamiért úgy tűnik, hogy egyáltalán nem a drága vagy igazán sportos autókkal hajtanak gyorsan a leggyakrabban, hiszen az élmezőnybe került autók átlagára alig lépi át a hétmillió forintnak megfelelő dollárt.