Kiszivárgott az új Skoda Octavia fotója

2019.10.21. 16:28

Nem ritka az ilyesmi: a Skoda már jelezte, hogy az Octavia következő változatának premierje már nagyon közel van, és ilyenkor nyilván már készülnek a bevezető kampányra, amihez egy csomó gyári képet és információt juttatnak el a világ számos pontjára.

octavialeak

A tökéletes titoktartás ilyenkor nem mindig jön össze, ezúttal állítólag egy konfigurátort helyeztek üzembe véletlenül túl korán, amiből valaki elmentette ezt az egy, nem túl nagy felbontású képet. A lényeg azért látszik: a kifelé szélesedő, egyenes oldalú fényszórók, a széles krómfelülettel szegett hűtőrács, az elődénél ívesebb, tetővonal. Ez az Octavia sem egy forradalmár, az látszik, a formai megoldásai szinte mind ismerősek más Skodákról, de kellemes látvány, és ennél több eddig sem kellett a sikerhez.

A premiert állítólag november 11-én tartják, nyilván ott tudjuk majd meg a hiányzó részleteket, de nagy meglepetésre nem érdemes számítani. Az MQB platform és a hozzá tartozó szabvány motorválaszték – 1, 1,5 és 2 literes benzinesek, illetve 1,6 és 2 literes dízelek – valószínűleg itt is ugyanazt tudja majd, mint a cégcsoport más termékeiben.