Tényleg F1-esen szól az Mercedes-AMG Project One

2019.12.07. 19:00

A Mercedes a Project One-nal azt ígérte, hogy Formula-1-es technikát szabadít az utakra. Most mutattak egy videót, ahol azt is hallani, hogy szól fordulaton a fejlesztés alatt álló hipersportautó.

amg-project-one

A videón a Mercedes-AMG Project One-t a hatszoros F-1-világbajnok Lewis Hamilton veszi szemügyre, bár érdekes, hogy a vezetést inkább a gyári tesztpilótákra bízza. A Project One hangjából nem sokat hallhatunk, az alapján viszont tényleg egészen hasonlít a mai turbós F1-es kocsik hangjára. A videón az is kiderül, hogy szól a Project One tisztán elektromos hajtással. 

 A felvételeken látható kocsi annak ellenére van álcafestés alatt, hogy az első demópéldányt már a 2017-es Frankfurti Autószalonon megmutatták. Az 1000 lóerős rendszerteljesítményű hipersportautó szériapéldányait akkor még 2019 őszére ígérték, ám közbeszóltak a szigorodó károsanyag-kibocsátási normák. Emiatt a projekt legalább egy, de akár két évet is csúszhat. A jelenség nem egyedi, hiszen annak idején a Bugatti Veyron fejlesztése is éveket csúszott. A Mercedes-AMG vállalásai mellett (F1-ből származó motor, leggyorsabb kör a Nordschleifén) talán nem meglepő, hogy a gyáriak nem sietik el a megjelenést.