Előállították a rendőrök az M0-son emberkedő audist

2020.06.01. 16:36

Érdekes utóélete lett egy neten terjedt fedélzeti kamerás videónak. Egy klasszikus büntetőfékezéses/leszorításos tahóskodás látható rajta, plusz egy hisztis sofőr az R8-ban, aki az M0-son találta meg magának a másik szereplőt, egy fiatost. Akinek két kamera is volt az autójában, megosztotta a videóját, ami alapján a rendőrség megtalálta és előállította az audist. 

Ahogy a Police.hu írja, azért keresték fel az R8-as sofőrét, mert a videó alapján indokolatlan fékezésre és irányváltoztatásra kényszerítette a vele azonos irányba közlekedő járművet. Ezek közül a büntetőfékezés ugyan egy bevett tahóság, de attól még bűncselekmény. Mint a rendőrség közleménye írja, az audis, a 43 éves B. Zoltán a kihallgatásán azt mondta, a lassúsága miatt előzte meg jobbról a másik autóst, mire annak vezetője dudálással és villogással adott hangot nemtetszésének. Ezt ő nem hagyta válasz nélkül, belassított, kihúzódott és mivel a mutogatás nem maradt abba, az esetleges problémát B. Zoltán megállást követően személyesen akarta tisztázni. Ezért akart visszasorolni a Fiat elé, miközben egy játék-igazolványt lengetett ki az ablakon, a manőver közben nem sokon múlt összeütközésük. Végül a személyes tisztázás elmaradt, mindketten folytatták útjukat.

vef.png

Előállításakor B. Zoltán ugyan emlékezett a történtekre, de nem tulajdonított nagy jelentőséget neki, hisz szerinte ez egy mindennapos szituáció volt. Kihallgatásakor elismerte tettét és sajnálkozását fejezte ki, ugyanakkor hozzátette, a másik sofőr provokálta. B. Zoltán ellen a további eljárást közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a Dunakeszi Rendőrkapitányság.