Így néz majd ki a Tesla berlini gyára

2020.07.20. 15:19

Bár még éppen csak elkezdték az alapozását, már megvan, hogyan fest majd a magasból a Tesla Berlin mellett épülő óriási gyártelepe, a Giga Berlin. Gyártelephez képest egész pofás lesz.

tesla-giga-berlin

Nem volt egy sima menet a Giga Berlin építésének startja, de végül a nehezen kiadott engedélyek, a vártnál lazább talaj okozta gondok és rengeteg kivágott fa után már túl van az előkészítésen a terep és az utolsó fotók alapján már elkezdett kinőni a földből. Jelen állás szerint jövő nyáron már a termelés is megindulhat az üzemben, ami a napokban közölt látványterv szerint sokat ad majd a dizájnra. Lesz például rajta egy füvesített tetőkert, saját tavat kap a főbejárata és nem kevés napelemmel tagolják a tetejét. Utóbbiból rengeteget kap, de még csak az sem biztos, hogy nagyobb kapacitású lesz, mint a győri Audié, azaz az Európa legnagyobb tetős napelemparkja címre talán még Tesla sem veszélyes, bár ez majd csak az átadás után derül ki egyértelműen, nem egy ilyen elnagyolt látványtervből.

A Giga Berlin óriási üzemterületén nem csak összeszerelés folyik majd, de a félmilliósra tervezett Model 3 és Model Y gyártási számát úgy érnék el, hogy itt készülnek majd az autók akkumulátorai, hajtása, ülései, és itt préselik majd az elemeit. Mindezt jövő nyártól, ha addig nem lesz fennakadás a munkálatokban.