Több új villanyautón dolgozik a Mini

2020.10.30. 06:47

A BMW-hez hasonlóan a Mini is megtartja a belsőégésű motorokat a kínálatában, de a legújabb bejelentésük szerint három további, teljesen elektromos modellen is dolgoznak.

rocketman sk

Ezek közül egy lesz kis méretű városi személyautó, és kettő terepjáró-jellegű, magasabb típus. Ezek már a Mini és a Great Wall Motors közös üzemében készülnek majd, várhatóan a kínai partner által szállított műszaki alapokra.

A Rocketman néven emlegetett apró személyautó egyes feltételezések szerint a Great Wall Ora R1 nevű modelljére épül majd, bár azzal ellentétben háromajtós lesz, és persze a Mini stílusát hordozó burkolatot kap. Ezzel a típussal a Mini a szintén Kínából érkező, és szintén elektromos Smart kisautónak készít ütőképes ellenfelet.

Ennél is kevesebbet árultak el a két új elektromos SUV-féleségről, bár állítólag a nagyobbik ezek közül csak elektromos kivitelben lesz elérhető, a kisebb viszont, amellyel az aktuális Countrymant válthatják ki, benzinmotorral is készülhet majd.

Határidőket egyelőre nem mondtak a Mininél a tervekhez, de a Rocketam például 2022 előtt nem várható, mivel ekkor indítják be a Mini és a Great Wall motors közös kínai gyárát.