Francia minisorozat készül Carlos Ghosn volt üzletember szökéséről

2021.05.02. 00:07

Francia minisorozat készül a globális autóipar egykor legendás libanoni-brazil-francia üzletembere, Carlos Ghosn látványos szökéséről The Fugitive címmel.

A Federation Entertainmentnél készülő sorozat címszerepét Francois Cluzet, az Életrevalók sztárja játssza, a rendezést Frédéric Jardinre bízták (2011-es thrillere a Fehér éjszaka). A hatrészes sorozat alkotója Stéphane Osmont, a Bennfentes játék forgatókönyvírója. A széria nagyjából követi Régis Arnaud és Yann Rousseau 2020-ban kiadott könyvét, a The Fugitive-ot.

Az 1954-ben Brazíliában született Ghosnt, akinek francia és japán állampolgársága is van, 2018-ban Japánban letartóztatták, majd menesztették a Nissan, később a Mitsubishi éléről. A következő év januárjában a Renault is nyugdíjazta. 2019-ben házi őrizetbe került, ahonnan egy hangszeres ládába rejtőzve, magánrepülőn sikerült megszöknie. Jelenleg Libanonban él, az országnak nincs kiadatási egyezménye Japánnal.

A rendező szerint a sorozat nem egyszerűen Ghosn-életrajz, és nem célja, hogy rehabilitálja vagy beárnyékolja a főhőst. "Thrillert készítünk a műfaj minden jellemzőjével. Valódi pénzügyi és politikai thrillert" - magyarázta az AFP-nek.