Így emlékeztet Le Mans-i sikerére a Morgan

2022.01.18. 12:14

A Morgan az autógyártásban a régimódi változatlanság jelképe, de volt idő, amikor a klasszikus kétüléses sportkocsi még sikeres lehetett a versenypályán – az 1960-as években.

Egész pontosan az 1962-es Le Mans-i 24 óráson nyerte meg a 2 literes kategóriát a Plus 4-essel Cristopher Lawrence és Richard Sepherd-Baron. Elég jó, 150 km/h-s átlagot futva nyerték meg a kategóriájukat.

Ennek az évfordulónak a 62. évfordulójára készült egy új különkiadás a Morgan Plus Four modellből, ami ránézésre alig különbözik hatvan évvel ezelőtti elődjétől. Az LM62 kapott egy keménytetőt és egy 29-es rajtszám-matricát, hímzett üléseket és lézergravírozott kilincseket, és persze számozott plakettet, ahogy ez egy különkiadásnál szokás. Színből kétféle lesz, zöld és vörös, és stílszerűen összesen 62 példányt gyártanak az autóból.

Műszaki változtatásokról nem esett szó, de mai Plus Four a BMW-től vásárolt 255 lóerős kétliteres turbómotorjával alapkivitelben is sokkal durvábban megy, mint a hatvan évvel ezelőtt versenyezni használt, Triumph motoros őse.

A számozott plakettnek természetesen rendesen megkérik az árát: az LM62 darabja 78 995 fontba kerül, ami napi árfolyamon kicsit több, mint 33,7 millió forint. Abban azonban így sem érdemes kételkedni, hogy a 62 példány pillanatokon belül gazdára talál.