Sportos szedánt mutatott be a Volkswagen

2022.01.18. 13:33

Az új, Kínában bemutatott Volkswagen a cégcsoport legfrissebb benzines platformjára, az MQB Evóra épül, kicsivel nagyobb, mint egy Passat, és láthatóan igyekeztek érdekesre szabni a formáját.

Az eddigi Lamando a Shanghai-Volkswagen kínálat egy nem túl feltűnő tagja, egy Passat jellegű, de más arányú, Jetta alapú szedán. Úgy tűnik, az új Lamando L ennek az utódja lesz: sportosabb, feltűnőbb, de műszaki alapjait tekintve nagyrészt szabványos VW termék.

A maga 4,784 méteres hosszával, 1,831 méteres szélességével és 1,469 méteres magasságával a Lamando L nagyjából ugyanakkora, mint a leköszönő európai Passat szedán. Az viszont látszik a vonásain, hogy a tervezők igyekeztek elszakadni a VW korábbi sablonjaitól, és valami fiatalosabbat készíteni. Erre utal az ördögi vigyort formázó orr-rész mellett a kerekek felett lágy hullámot vető övvonal, és a lendületes tetővonal is.

Műszaki értelemben viszont nem tartogat meglepetéseket a típus: a régóta jól ismert 1,4 literes, 150 lóerős TSI turbómotor kerül az orrába, amely az első kerekeket hajtja hétfokozatú automata váltón át. Ezzel az autó akár 8,5 másodperc alatt is elérheti a százas tempót.

Az új Lamando L tavasszal kerül forgalomba Kínában, az viszont kifejezetten valószínűtlen, hogy más piacokon is felbukkanna.