Nincs ennél feltűnőbb BMW

2022.02.17. 16:44

Jeff Koons viszonylag ismert és sikeres kortárs művész, akinek volt már néhány ellentmondásos alkotása. A hajtogatott lufi-formájú, ember nagyságú szobroktól a klasszikus giccsen át a felnagyított gyurmakupacig mindenféle ötletet megvalósított már, most pedig szuperszínes BMW-ket kínálnak majd az általa tervezett mintával, horror áron.

Ahogy Koons legtöbb alkotása, a 8 X JEFF KOONS is elég megosztóra sikerült. A kék-ezüst-halványsárga színterv igazán látványos, nem nagyon lehet nem észrevenni, bár ettől aztán majdnem mindegy, hogy milyen autó van alatta. Az áldozatok M850i xDrive Gran Coupék lesznek, amelyekből 99 példányt alakítanak ilyenné.

Persze nem csak mezei fóliázásról van szó: az autó belső tere vörös-kék bőrüléseket kap, Pókember- vagy Superman-stílusban, ahogy tetszik. Szerencsére a színkavalkád legalább a sofőr közvetlen látóteréből kimarad: a tető, az ajtók és a műszerfal visszafogottabb, világosbarna és szürke burkolatokat kap.

A 99 autóhoz szép nagy eredetiség-igazolás is jár majd, amelyet Koons és a BMW vezérigazgatója, Oliver Zipse is aláír majd, de azért az így sem egyértelmű, hogy a 350 ezer dollárért, amit megpróbálnak elkérni értük, minden darabnak lesz gazdája. Ez ugyanis bő 250 ezer dolláros felár a kevésbé feltűnő, nagyszériás M850i Gran Coupékhoz képest, amelyekből egy-egy példány száz híján százezer dollárba kerül.