Érdekes darab lett will.i.am egyedi AMG Mercedese

2022.05.06. 08:37

A rapper-legenda, will.i.am az AMG márkanagykövete, de ezt nem, vagy nem csak a megszokott módokon, például céges rendezvényeken való fellépésekkel ültette át a gyakorlatba. Ha már autógyártóval szerződött, összehozott velük egy egyedi autót is, amely saját jótékonysági céljaihoz is kapcsolódik.

A The Flip nevű autóban nem könnyű felismerni az alapját adó négyajtós AMG GT-t. A kabinját rövidebbre szabták, a motorházat hosszabbra, a négy ajtó helyett pedig csak kettőt kapott, azok viszont olyan hosszúak, mint a Renault Avantime-on találhatók, és elölről nyílnak, mint a Rolls-Royce kétajtós modelljein.

A legfurcsább mégis az övvonal alatti rész, ami egyértelműen a Mercedes G osztályt idézi, bár itt alacsonyabban és szélesebben jelennek meg a méregdrága presztízsterepjáró orrkialakítása. Az összhatás nem rossz, bár elég valószínűtlen, hogy egy profi autótervező magától összehozott volna egy ilyen stilisztikai keveréket.

Még egy feltűnő részlet, hogy az autó nem a megszokott Mercedes logót viseli, hanem egy morcos mackóarcot, amelynek a háromágú csillag az orrát és a száját adja. Ez nem csak öncélú formai játék: a Bear Witness – medve szemtanú – nevű figura egy ruhasorozat jelvénye lesz, amelyet a Mercedes forgalmaz majd, és amelyből a bevétel egy része a rapper i.am /Angel Foundation alapítványához kerül, amely szegény sorsú gyermekek oktatását finanszírozza.

A fura kupé egyébként az idei Miami Nagydíjon is megjelenik a hét végén, azt azonban egyelőre nem árulták el, hogy milyen motor lakik az orrában. Azon túl, hogy egy négyajtós AMG GT az alapja, a rapper csak annyit mondott, hogy nem érezte fontosnak, hogy a motorhoz hozzányúljanak, „hiszen az AMG tényleg a legjobb motorokat készíti.” Úgy tűnik, a partner szembe dícsérése azért megmaradt a megszokott márkanagyköveti feladatok közül.