Világító lámpákkal támad Peugeot 9X8 LEGO szett

2023.04.19. 15:35

A Peugeot még tavaly tért vissza a hosszútávú autóversenyzés világába a 9X8 jelölésű LMH versenyautóval. Bár a kiugró eredmények egyelőre váratnak magukra, egy dolog biztos: a francia gyártó új versenygépére mindenki felkapja a fejét, aki csak meglátja.

A 9X8 Le Mans-i versenyautóknál szokatlan módon szinte kizárólag szívóhatású padlólemezével termel a leszorítóerőt, így nincs szüksége hátsó szárnyra. Mindez a Peugeot megújult arculati elemeivel és dizájnnyelvezetével kiegészülve egy látványos és egyedi formát eredményez, mely úgy tűnik, a Lego szakértőit is megihlette.

A dán kockagyár még 2020 januárjában, jóval a 9X8 hivatalos premierje előtt kezdte az együttműködést a Peugeot-val, az új szett fejlesztése pedig egy teljes évig tartott. A projekt még a Lego sokat látott tervezőinek is alaposan feladta a leckét: a cél az volt, hogy a legapróbb részletekig visszaadják a 9X8 technikai finomságait. Az 1:10-es méretarányban készült szett végül fél méter hosszú és 220 milliméter széles lett, összesen pedig 1775 darabból áll. Ráadásul nem csak a 707 lóerős, duplaturbós V6-os motort, vagy a hétsebességes váltót jeleníti meg valósághűen, hanem az első kerekeket hajtó hibrid rendszert is, annak kábelkötegeivel együtt. A valódi 9X8 egyik jellegzetességei a pengeszerű első lámpák, melyeket a Lego modell esetében fluoreszkáló elemekből építettek, így azok világítanak a sötétben.

A Lego Peugeot 9X8 75 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron, május elsején érkezik, és kockagyár üzletei mellett a Peugeot márkakereskedésekben is elérhető lesz.