Szia Uram! MotoGP pálya 240 forintos négyzetméteráron érdekel?

2023.05.26. 16:17

Új gazdáját keresi a sávolyi Balatonring potom 470 millió forintos minimáláron. Ha ezt az árat sokallja, akkor négyzetméterárra lebontva már sokkal barátságosabb: 240 forint/négyzetméter. Ugye, hogy jobb?

Részben közművesített fejlesztési területről van szó 2,5 kilométerre az M7-es sztrádától és 50 kilométerre a horvát határtól, amit eredetileg a MotoGP magyar nagydíja helyszínének szántak – írta a 24.hu.

A fejlesztési terület rekultivációra alkalmatlan, az ingatlant „jelenleg elburjánzott növényzet jellemzi”, és a jelenlegi szabályozás értelmében a területen sportlétesítmények létesíthetők.

Viszont az ingatlant több jelzálog is terheli:

  • 9,7 millió forint erejéig zálogjog a Sávoly Termálcentrum Kft.,
  • 393 millió forint zálogjog a Share Szennyvíztisztító és Szolgáltató Kft.,
  • 154,5 millió forint és járulékai erejéig végrehajtási jog a NAV,
  • 292,6 millió forint és járulékai erejéig jelzálogjog a marcali önkormányzat javára.
    Ilyen lett volna.
    Ilyen lett volna.

A portál azt írja, hogy a feltételekről annyit tudni, hogy a felszámoló a pályázati ajánlatokat a vételár nagysága és a fizetési feltételek alapján bírálja el. Az értékelésnél 99 százalékos súllyal veszik figyelembe a vételárat, míg a vételár minél előbb történő megfizetése egy százalékos súlyt képvisel.

De ilyen maradt.
De ilyen maradt.

A terület a Sávolyi Motorcentrum Fejlesztő Kft. tulajdonában áll, a projekt nélkül maradt társaságot azonban 2015 májusában a bíróság megszűntnek nyilvánította, és már a kényszertörléséről is rendelkezett.

A pályát még 2008-ban tervezték meg, de azon kívül, hogy el sem készült, már korszerűtlen is a megváltozott előírások miatt. Viszont Teljesen kiépült a víz-, csatorna, valamint az elektromos hálózat.