Szinte a teljes Supercharger-csapatot kirúgta a Tesla

2024.05.02. 11:58

  • Korábban is lehetett tudni arról, hogy a Tesla leépítésre készül
  • Nemrég kirúgtak 500 embert arról a részlegről, mely a Superchargerek üzemeltetéséért és a hálózat bővítéséért felel
  • Pletykák szerint Elon Musk ráunt az autók és a töltőhálózat fejlesztésére, más irányba terelné a vállalatot

Már a hónap elején lehetett tudni, hogy a Tesla leépítésre készül, de az mindenkit meglepett, hogy főleg egy részleget érint a dolog. A töltésért és a Superchargerek telepítéséért felelős csapatot lényegében felszámolták, így a Tesla saját hálózatának bővítése és ellátása jelentősen lelassulhat.

A Tesla négy év után először produkált visszaesést az eladásokban, emiatt pedig 10 százalékos munkaerő leépítést jelentettek be. Erről kevés pontos információt lehetett tudni, most viszont kiderült, hogy ennek részeként 500 embernek kell otthagynia a munkáját a Superchargerekért, azaz a töltőhálózatért felelős részlegen. Ezzel a húzással nemcsak az operatív, de a vezetői és felsővezetői réteget is kirúgták, így lényegében megszűnt a Supercharger-részleg a vállalaton belül.

Elon Musk ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy nem tervezik teljesen leállítani a Supercharger hálózat fejlesztését, csak lassítani fogják a terjeszkedés ütemét. Emellett kifejezetten a hálózat biztonságos működtetésére, állandó rendelkezésre állására és a már meglévő telepek bővítésére koncentrálnak. 

Korábban egyébként azt mondta, hogy a leépítést kizárólag költségcsökkentés és a termelékenység növelésének érdekében tették. Erről alapos felülvizsgálat után döntöttek, Musk hozzátette: nincs semmi, amit jobban utálnék, de meg kell tenni. A visszaesés egyébként betudható a kínai elektromos autók heves terjedésének is, részben ennek köszönhetően is csökkenhettek a Tesla eladásai, ami végül a leépítésekhez vezetett. De a pletykák alapján lehet ez Elon Musk egyéni irányváltása is, hiszen ő inkább a robotaxikra és a mesterséges intelligencia felhasználására fókuszálna.

Forrás: Carscoops