Terepjáró-tanulmány a Seattól

2007.09.06. 09:59

A spanyolok évek óta először mutatnak valami meglepőt. A Frankfurti Autószalonra készítettek egy Tribu nevű háromajtós szabadidő-autót, amely ugyan még csak tanulmány, de legalább nem egy újabb padlizsán-forma egyterű.


Galéria - kattintson a képre

A Tribu más tekintetben sem hasonlít a jelenlegi Seat modellekre: bár a hírhedt dájnamik lájn ezen is felbukkan, egyáltalán nem feltűnő. Az oldalablakok és a szögletesbe hajló sárvédőívek formája akár még egyéninek is tűnhet, az autó orrán azonban újra szembesülhetünk az Audi csoport formatervező részlegének ötlethiányával. Valószínűleg ritkán frissítik a formatervező robotok szoftverét, mert a Tribu elejéről az R8 sportkocsi formai megoldásai köszönnek vissza kissé megváltoztatott arányokkal. Annyi a különbség, hogy a Seat hűtőrács egy számmal kisebb, mint az Audi Single Frame-je, de a hasonlóság így is félreismerhetetlen. Pedig elvben az autó tervezését már új ember irányította, a Lamborghinitől áthívott Luc Donkerwolke. A műszaki részleteket egyelőre nem ismerjük, csak annyi biztos, hogy a Tribu a Volkswagen Tiguan lerövidített padlólemezére épült.

Úgy tudjuk, a Seat terepjáró-tanulmánya nem öncélú formai játszadozás: 2009-ben érkezik a Tiguan alapjaira épülő ötajtós szériaváltozat, amely örökölheti a Tribu egyes külső részleteit, főleg ha a koncepcióautó fogadtatása Frankfurtban kedvező lesz.