Kiszivárogtak az Aston Martin csúcsmodell képei

2008.10.29. 12:06

A valaha volt legdrágább Aston Martinról eddig csupán vázlatokat és sötét, semmitmondó fotókat közöltek, sőt, még a Párizsi Autószalonon is csak az egyik sarkát villantották elő a lepel alól. Most azonban kiszivárogtak az első gyári képek, amelyeken jól látható, milyen is lesz a méregdrága sportkocsi külseje.

A One 77 a bevált Aston-formákat hozza, de minden eddiginél agresszívabb tálalásban. Az első kerekek előtt és mögött feltűnő nyílásokat alakítottak ki a motor és a fékrendszer megfelelő hűtése érdekében. A praktikus szempontok mellett azonban esztétikai célokat is szolgálnak: ezek különítik el a csúcsmodellt a kisebb teljesítményű Aston Martinoktól. A hátsó sárvédők szokatlan szélessége, és az óriási hátsó diffúzor szintén szokatlan, de ezek még inkább beleférnének a márka megszokott formavilágába.

Az új sportkocsi persze nem csak látványnak félelmetes: 7,3 literes V12-es motorja kb. 730 lóerős lesz, így menetteljesítmények terén viszonylag kevés komoly ellenfele lesz. A One 77 erejénél csak az ára hajmeresztőbb: állítólag drágább lesz még a Bugatti Veyronnál is, mintegy 1,2 millió eurót kérnek majd egy-egy példányért. Így - bár a forma nyilván sokakat megigéz majd - egyelőre az is kérdéses, hogy a tervekben szereplő 77 példányt el tudják-e adni.