Könnyebb és erősebb Maserati GranTurismo a láthatáron

2008.11.13. 15:30

A legújabb hírek szerint elkészülhet az MC Corse tanulmány utcai változata, amellyel a Maserati ismét megközelíthetné a Ferrari vadászterületét.

A Párizsban kiállított tanulmány csupán afféle demonstrációnak indult, azzal a céllal hogy a gyári mérnökök megmutassák, a GranTurismo könnyen alkalmassá tehető versenyzésre is, annak ellenére, hogy a szériamodell inkább gyors túrakocsi, mint brutális sportautó. Az MC Corse azonban akkora érdeklődést keltett, és a GranTurismo alapváltozata is annyira népszerű, hogy a Maseratinál komolyan elgondolkodtak egy spártaibb kivitel bemutatásán.

Az utcai GranTurismo legnagyobb hibája, hogy nehéz: 1,88 tonnát nyom üresen, így hiába az erősebb, 4,7 literes, 430 lóerős motor, a csodaszép kupé egy hangyányival lustább mint a konkurencia hasonló modelljei. A becslések szerint az MC Corse esetében bevetett trükkökkel a tömege még úgy is lecsökkenthető volna 1,4 tonnáig, hogy a kényelmi és biztonsági berendezésekből meghagynának annyit, amennyi az utcai használathoz szükséges. Ezzel a fogással, és a tanulmány 450 lóerős motorjával vérbeli utcai sportkocsit készíthetnének minimális befektetéssel, amely - ha a Ferrari F430-assal nem is veszi fel a versenyt - a Porsche 911 GT3-ast és a BMW M3-ast alaposan megszorongathatná.

Mindez egyelőre persze nem sokkal több légből kapott elméletnél, de egész logikusan hangzik - remélhetőleg a Maserati főnökei számára is.