Leállították az új Honda NSX fejlesztését

2008.12.17. 13:48

A Honda rég várt sportkocsija a közeljövőben biztosan nem készül el, a cég vezetése ugyanis törölte a teljes programot a csökkenő nyereségre való tekintettel.

A döntést maga Takeo Fukui, a Honda vezérigazgatója jelentette be azután, hogy az eladások csökkenése miatt az idei évre vonatkozó nyereség-előrejelzést a harmadára csökkentette a japán gyártó. Az NSX program megszakításán, és az F1-es csapat korábban bejelentett megszüntetésén, esetleg eladásán kívül további költségcsökkentő intézkedésekről is beszámolt az igazgató: egyebek közt elhalasztják az Acura luxusmárka tervezett japán bevezetését. Ugyanakkor bizonyos programokat igyekszik felgyorsítani a Honda: egy, a Jazz-nél kisebb, világszerte forgalmazott kisautó elkészítésén kezdett el dolgozni a gyártó, illetve növelik a dízelmotorok és hibrid modellek fejlesztésére elkülönített keretet.

A japán gyártó az idei évre még nyereséget prognosztizál magának: a működési eredményt mintegy 2 milliárd dollárra becsülik a március végével záruló 2008-2009-es pénzügyi évre.

Nem ad hitelt autóra a bank? Kell a pénz a házfelújításra, ezért mégis megtartja a tízéves Mondeót, de már köhög, és javítani kéne? Tavaly még büszke volt rá, de ma már soknak tűnik a Carina kilencliteres fogyasztása? Vagy egyszerűen csak jó és olcsó akkut keres? Olvasgassa a Válságblogot, amelyben mind több, a krízissel kapcsolatos megoldási ötlettel állunk elő. Kattintson ide, autózzon velünk benzinpárán, tartsa fenn verdáját hulladékpapír-áron!