GAZ hot-rod Cadillac alapon

2009.02.05. 15:51

Ki gondolta volna, hogy a sztálini időkből származó GAZ-51-es teherautó kiváló hot-rod alap lehet? Pedig az, legalábbis ha az orosz Grande-Garage veszi kezelésbe.

Ahogy a képeken is látható, az eredeti fülke aljából jó harminc centit vágtak le, de így sem csorbult igazán a II. világháború végén kifejlesztett teherautó ódivatú, de egyben igazán szigorú karaktere. Az autó hangulatát az átépítés után is a szögletes hűtőrács, a gömbölyű tető és az osztott szélvédők együttese határozza meg, még az eredetinél jóval rövidebb plató és az összképből egy kissé kilógó hatalmas alufelnik sem tudják elvenni a jármű kissé fenyegető karakterét. Az öreg vas lemezei alatt persze már nem az elpusztíthatatlan orosz technika lapul: az alváz, a motor és a hajtáslánc ellenséges területről való, egy Cadillac Escalade EXT luxus-pickupból.

A GAZ-51 hot-rod természetesen egyedi darabnak készül egy megszállott megrendelő megbízásából, de valószínűnek tartjuk, hogy megfelelő összegért más is rendelhet hasonlót a készítőktől.