Corvette Stingray Concept: valójában robot

2009.02.12. 12:51

A Chicagóban kiállított GM sportkocsi akár a következő sorozatgyártású Corvette is lehetne, de nem az. Csupán egy jól sikerült formatanulmány a Transformers: Revenge of the Fallen című film számára.

Az autót a forgatáson készült egyik werkfotón már tavaly is láthattuk, de akkor még semmit nem lehetett tudni róla. Most azonban élőben is látható a Chicago Motor Show-n, ahol a GM észak-amerikai részlegének alelnöke, Ed Welburn nyilatkozott is a típussal kapcsolatban. "Szabad kezet kapott a kreatív csapat, egyáltalán nem állítottunk korlátokat eléjük, így szabadon feszegethették a határokat" - mondta, ugyanakkor megerősítette, hogy szó sincs a Corvette valódi utódjáról, az autó csupán a film kedvéért készült. Ez persze nem jelenti, hogy a Stingray egyes részletei ne bukkanhatnának fel a C7-es Corvette-en, hiszen várhatóan ugyanazok a tervezők dolgoznak majd a következő GM széria-sportkocsin is, akik ezt a tanulmányt rajzolták, de elég valószínűtlen, hogy ennyire radikális lenne a következő Corvette. A Stingray Concept osztott hátsó ablakával, apró, LED-es első fényszóróival és ijesztően vicsorgó elejével túl merész, hogy a GM vállalni merje a gyártását, ugyanakkor épp ettől olyan vonzó: nyoma sincs rajta a kompromisszumoknak, amelyeket az órisácég tervezőinek még a legdrágább sportkocsik tervezésekor is meg kell kötniük.

A filmvásznon, Sideswipe robot álruhás alakjaként viszontláthatjuk a Stingray tanulmányt, ugyanakkor elképzelhető, hogy évekig ez lesz a legfrissebb Corvette-terv a gyártótól. Még tavaly felröppent a hír, hogy a legendás sportkocsi következő generációjának tervezését egyelőre felfüggesztették, és nem is indítják újra, amíg el nem múlik a vállalat pénzügyi krízise.