2012.04.23. 13:56

A forgatás miatt Budapesten április 23. (hétfő) és május 14. (hétfő) között számos alkalommal forgalomkorlátozásokra kell számítani a város több pontján.


Die Hard nagyobb térképen való megjelenítése

2012. május 3-án (csütörtökön) kerül sor a legnagyobb mértékű forgalomkorlátozásra. 2012. május 3-án, csütörtökön este 20 órától 2012. május 4-én, pénteken reggel 6 óráig teljes lezárásra kerül

  • a Bajcsy-Zsilinszky út Arany János utca és Andrássy út közötti szakasza,
  • a Révay utca,
  • a Lázár utca,
  • az Ó utca Ó utca 9. és Bajcsy-Zsilinszky utca közötti szakasza,
  • a Bajcsy-Zsilinszky köz,
  • a Révay köz,
  • a Káldy Gyula utca Andrássy út és Révay utca közötti szakasza,
  • a Dobó utca.

A forgatási területre csak az ott lakó gyalogos és kerékpáros forgalom mehet be, a helyszínt biztosító kísérettel. Az érintett területeken 2012. május 2-án 6 órától megállási tilalom lesz érvényben, 2012. május 3-án 16 órától pedig a Bajcsy-Zsilinszky úton a szélső sávot érintő forgalomkorlátozások előfordulhatnak.

A forgatás ideje alatt a Bajcsy-Zsilinszky út forgalma észak felől a Podmaniczky utca – Nagymező utca – Kálmán Imre utca csomópontban, dél felől az Andrássy út – József Attila utca csomópontban elterelésre kerül, az csomópontokban a jelzőlámpák sárga villogó módban üzemelnek majd, folyamatos rendőri irányítás mellett. A Nagymező utca Mozsár utca és Andrássy út közötti szakaszán a behajtási korlátozás ideiglenes feloldásra kerül, a Szent István tér megközelítése változatlan marad, de a kihajtás ideiglenesen a Hercegprímás utcán keresztül történik.

A forgatás ideje alatt a 109-es autóbuszok terelőútvonalon közlekednek, Óbuda, Bogdáni út felé a Károly körút – Andrássy út – Oktogon – Teréz körút útvonalon, így nem érintik az Arany János utca és a Podmaniczky utca megállókat, Kőbánya-alsó vasútállomás felé a Podmaniczky utca – Nagymező utca – Andrássy út – Károly körút útvonalat használják, szintén kihagyva az Arany János utca és Podmaniczky utca megállókat.

Az erre közlekedő éjszakai járatok (914, 914A, 950, 950A) ugyancsak ezen az útvonalon tesznek kerülőt.

2012. május 5-én és május 6-án (szombaton és vasárnap) a Szépművészeti Múzeumban forgatnak, azonban a technikai eszközök tárolása érdekében lezárásra kerül az Állatkerti körút Gundel Károly út és Hősök tere közötti szakaszának a múzeumhoz közelebbi oldala. A forgalomkorlátozás a közösségi közlekedés járatait nem érinti.

 05
2012. május 6-tól május 14-ig (vasárnaptól hétfőig) ismét az V. kerületben, a Szabadság téren, a volt MTV székház előtt forgatnak, emiatt újra lezárásra kerül
 
  • Szabadság tér Vécsey utca és Széchenyi utca közötti szakasza,
  • a Zoltán utca Szabadság tér és Nádor utca közötti szakasza,
a Vécsey utca átmenő forgalmú szakaszán a jelenlegi egyirányú forgalmi rend ideiglenesen megfordul, a mélygarázs forgalma azonban továbbra is zavartalan marad.
 

2012. május 8-án (kedden) 6 órától 20 óráig a XIV. kerület, 56-osok tere Damjanich utca és Dembinszky utca közötti szakaszán lesz a forgatás, a megállási tilalom egy nappal korábban lép hatályba. A forgatás ideje alatt a Dózsa György út forgalmában legfeljebb 5 perces korlátozások lehetségesek.

A forgatás ideje alatt a 75-ös és 79-es trolibuszok a Váci út és a Jászai Mari tér irányába terelő útvonalon, a Hermina úton keresztül közlekednek. A 74-es trolibuszok forgalmát a forgatás ideje alatt néhány percre leállíthatják, ezt az időt a járművek a lezáráshoz legközelebbi megállóhelyen töltik el.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a filmforgatás idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. A korlátozások miatti kellemetlenségek miatt ezúton kérjük és köszönjük a közlekedők türelmét és megértését!

 

Budapesti Közlekedési Központ