Hiszed, ha nem látod? Használtautó vakteszt!

2014.12.26. 06:48 Módosítva: 2014.12.26. 08:19

Annak idején, amikor márkahű PR-osok és saját magunk, valamint a Becsületesnepperrel karöltve megcsináltuk az első vaktesztünket, azonnal eszünkbe jutott, hogy hű, de kellene még ilyen használtautókkal is.

Ugyanis az új autóknál a prémium-nem prémium kérdés eldöntése egy autófelismerő-versenybe torkollott, ami a maga módján szórakoztató volt ugyan, ám eredeti célunkat nem értük el vele, hiszen a kitalált típusból már azonnal tudni lehetett, hogy prémium vagy nem prémium, esetleg egy túlárazott tucattermékről van csak szó. Ráadásul Kopasz, a Becsületesnepper is nehéz helyzetbe volt hozva, hiszen ő új autókban alig ül, pár éves használtban annál többet.

Most bizonyíthatott. Ahogy bizonyíthatott Sipos úr, nagy autógyűjtőnk- és autóbuzink, valamint a női leleményt és megérzést demonstrálhatta Mazányi Eszti, aki ugyan formáról nehezen ismeri fel az autókat, de ahol hiányzik a gyakorlati tudás, ott elővesz olyan szempontokat, amik nekünk eszünkbe sem jutnának, és...

Hogy volt-e tanulsága? Naná! Leginkább az, hogy egy mai, alig pár éves használtautó még a hazai vásárlónak horrorisztikusan magas (mondjuk kétszázezer fölötti) futásteljesítmény után is első ránézésre simán átveri a laikust (sőt, a szakembert is), aki jobbára a visszatekert romokkal találkozik ugyanilyen óraállás mellett, így szinte nem is tudja, milyen egy karbantartott, valóban 2-300 ezret futott modern autó.

További kellemes pihenést és jó szórakozást videónkhoz!

Szóljon hozzá a cikkhez kapcsolódó kommentposztunkban!