Kilométeróra-csalás a kameránk előtt

2016.01.29. 14:43
Ha nem tekeri vissza az autók kilométeróra-számlálóját, meg sem csörren a telefonja, állítja a vidéki autónepper. Ezért aztán megteker mindent, amit el akar adni. Ha 600 ezerről 200 ezer kilométerre állítja a számlálót, lesz vevő. Az autósok ugyanis azt szeretnék, ha átvernék őket, a nepperek pedig a piacról élnek, és nem kockáztatnak sokat. Interjú egy óratekerővel a Totalcar ZsebTV-n.

Tavaly óta pár száz forintért bárki megtudhatja, valós kilométeróra-állással hirdetik-e a használt autót, amit meg akar venni. Az óraállásokat a műszaki vizsgán és az átíratáskor is feltöltik a központi rendszerbe, de nem indul automatikusan vizsgálat, és senki nem kezd nyomozni, ha egy autóban az idő múlásával nem egyre több, hanem egyre kevesebb lesz a kilométer. Az óratekeréssel akár egy-egy üzleten is milliókat keresnek a csalók, a vevők pedig nem értik, miért halnak ilyen korán a német prémiumautók, hiszen fogalmuk sincs, hogy alacsony óraállással csapták be őket.

Amikor egyszerre ilyen sokan csalnak, nehéz kimaradni a játékból. Sok kilométerrel képtelenség 1,5 millió forintért eladni egy tizenöt éves használt autót, hiszen a kínálatban csupa 200 ezres óraállású példány szerepel.  A központi adatbázis tele van emelkedő, majd hirtelen csökkenő kilométeradatokkal, de ez egyik hivatalt sem zavarja túlságosan. Egy vidéki autónepper önként vállalta, hogy saját VW Passatján mutatja meg, mennyire egyszerű a művelet, ha már megvettük hozzá a 35 ezer forintos kínai kütyüt. 

Az óratekerésről szóló sorozatunk második epizódját látták. Hamarosan folytatjuk.

Ezzel a módszerrel csapják be a legtöbb magyar autóvásárlót, a kár autónként több millió forint is lehet. Az óratekerés pofonegyszerűen megy… Zsebtévé!

Posted by Totalcar.hu on Friday, 29 January 2016

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.